Get Adobe Flash player
Kontakt 3 YouTube  Facebook  Instagram  

Пошук...

Наша адреса

 33027, Україна, 

м. Рівне, 

вул. Вишиванка, 35

тел. (0362) 64-34-03, 

Email: tehnich-college@nuwm.edu.ua

Ми на Google карті

 

Банери

Лічильник відвідувачів

1049883
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
В цьому місяці
За весь період
134
216
891
1549
6043
1049883
Ваш IP: 54.173.214.79
Server Time: 2024-03-28 17:03:37
  • IMG 56bc7900ccfc339f528a5fe95e5ed2d8 V
  • Den vidkr dverey
  • 7
  • DSC 1188
  • DSC 7481
  • DSC 7644
  • 2
  • 3
  • DSC 1769

ВСП "Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП"

Міжнародний конкурс-практикум з радіоелектроніки

 

Студент ІІІ курсу групи 9ЕМ-3 Михайло ШЕВЧУК спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр» з 25 по 30 квітня 2023 року здійснив поїздку у м.Вентспілс (Латвія), де брав участь у Міжнародному відкритому конкурсі-практикумі з радіоелектроніки для латвійських та іноземних студентів у складі групи вихованців Рівненського міського центру творчості учнівської молоді, за дозволом Рівненського міського голови.

Михайло поділився враженнями від поїздки.

«Головним ініціатором цієї події був керівник гуртка радіоелектроніки Вентспілського будинку творчості Віктор Багієнскіс. Його головною ціллю було – відволікти українських дітей від воєнних подій в Україні, переключити на позитив. І, якщо коротко, йому це вдалося. Заручившись підтримкою адміністрації міста Вентспілс, а також спонсорством кількох місцевих фірм, було організовано цей міжнародний конкурс. В ньому брали участь 20 команд по 2 особи в кожній. Команди складалися з представників Латвії, Литви та України.

На запрошення Віктор Багієнскіса з України відправилося 7 команд: з Рівного, Дніпра та Києва. Від міста Рівного на конкурс поїхали 7 чоловік.

Поїздка була автобусом через Польщу і Литву, все було оплачено організаторами конкурсу, дорога тривала 1,5 дні, 3 дні було проведено в самому місті Вентспілсі, і дорога назад 1,5 дні. По приїзді нас поселили в гуртожиток- готель. Проживання в ньому було також оплачене, як і 3-х разове харчування. Було організовано дуже багато цікавих екскурсій: Центр радіоастрономії; екскурсія по місту; науковий центр «VIZIUM»; річка Вента. Відвідали місто Кулдига, в якому знаходиться найширший в Європі водоспад Вентас Румба; побували на Балтійському морі; оглянули аквапарк. Це все було безкоштовно, лише за деякі екскурсії доплатили власним коштом.

         Власне сам конкурс відбувся на 2-й день перебування у Вентспілсі, 28 квітня. Нас було поділено на старшу і молодшу групу, я потрапив у старшу. На всю роботу давалося 3 години, спочатку складався теоретичний іспит, по його завершенню видавалася схема приладу, який потрібно скласти; необхідні запчастини були вже на столах; інструменти для роботи кожен приносив власні.

З старшої групи жоден українець не зміг зайняти призове місце, зате двоє учасників з молодшої групи (до 14 років) змогли зайняти 2-ге командне місце і отримали дипломи та матеріальні нагороди, серед яких були тестери компонентів та сувеніри. Всім учасникам вручили подяки за їхні зусилля. У день перед від’їздом Віктор Багієнскіс з власної ініціативи подарував для нашого гуртка осцилограф, генератор частот та запас електронних компонентів».

Михайло Шевчук вже чотири роки навчається у гуртку «Радіоелектронне конструювання» Рівненського міського центру творчості учнівської молоді, бере активну участь у масових заходах з науково-технічної творчості різних рівнів, є неодноразовим переможцем обласного конкурсу науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок, має цілу низку відзнак, зокрема за 2023 рік:

üЗа перше місце у І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Науково-технічна творчість і винахідництво» (січень 2023р.);

üЗа участь у творчій виставці латвійських та іноземних студентів «Весела електроніка» (м.Рига (Латвія, 5 січня 2023р.);

üЗа участь у міжнародному відкритому конкурсі-практикумі для латвійських та іноземних студентів (м.Вентспілс (Латвія), 28 квітня 2023р.);

üЗа перше місце у міській виставці-конкурсі науково-технічної творчості «Наш пошук і творчість – тобі, Україно» (розділ «Промислова електроніка», лютий 2023р.);

üЗа друге місце в обласній виставці-конкурсі технічної творчості «Наш пошук і творчість, тобі – Україно» (розділ «Промислова електроніка»), за роботу «Пристрій для гальванічного покривання міддю (березень 2023р.);

üЗа третє місце у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у секції «Науково-технічна творчість і винахідництво» (березень 2023р.);

üЗа активну участь у Всеукраїнських змаганнях учнівської молоді з радіоелектронного конструювання (м.Київ, квітень 2023р.).

Бажаємо Михайлові подальших перемог та звершень на творчій ниві !

Завідувач відділення Степчук С.І..

Latviya

1 1 1

9
1 1 1 1 1