Get Adobe Flash player
Kontakt 3 YouTube  Facebook  Instagram  

Пошук...

Наша адреса

 33027, Україна, 

м. Рівне, 

вул. Вишиванка, 35

тел. (0362) 64-34-03, 

Email: tehnich-college@nuwm.edu.ua

Ми на Google карті

 

Банери

Лічильник відвідувачів

1049848
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
В цьому місяці
За весь період
99
216
856
1549
6008
1049848
Ваш IP: 44.210.107.64
Server Time: 2024-03-28 12:43:02

Як надолужити освітні втрати

zno1

Через війну деякі учні вимушено пропускають навчальні заняття, не можуть повноцінно брати участь в окремих видах діяльності, які пропонує вчитель на уроках.

Очевидно, так з’являються прогалини в опануванні навчального матеріалу. Якщо ці проблеми не виявляти вчасно і не долати їх, вони як снігова куля збільшуються, спричиняють відставання, призводять до зниження навчальної мотивації. Запобігти освітнім втратам можна, використовуючидіагностичні матеріали, які нещодавно було розміщено на Всеукраїнській школі онлайн (ВШО). 

Наразі доступні діагностичні тести з математики й української мови для учнів 5, 7 та 9 класів. Тестування складаються із двох блоків – первинного та вторинного. Первинне учням варто пройти, щоб з’ясувати, які є прогалини з тих чи тих тем. Після проходження тесту учень не тільки отримає загальний результат, але й перелік тем, де були допущені помилки, а також матеріали для опрацювання, які допоможуть розібратися у цих темах. Усі запропоновані в звіті відеофрагменти, завдання варто опрацювати, а потім пройти вторинне діагностування, щоб переконатися в тому, що ситуація із опануванням теми покращилася. Якщо ж ні, можна буде знову попрацювати із рекомендованими джерелами інформації, попросити вчителя пояснити певні поняття. 

Варто зазначити, що вчитель, чиї учні працюють на ВШО, може запропонувати учням усього класу виконати завдання діагностичного тестування, отримати звіт про успішність своїх учнів, щоб потім вчасно й ефективно допомогти надолужити матеріал.

zno2

Діагностичні інструменти розроблені в межах ініціативи «Збереження доступу до шкільної освіти», що впроваджується в межах проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe). Цей проєкт є програмою міжнародної технічної допомоги, що реалізує компанія «Alinea International» та фінансує Уряд Канади. Експерти Українського і Львівського регіонального центрів оцінювання якості освіти також долучалися до розроблення тестів.

Тож, якщо ви – практивний учитель, який хоче якнайкраще зрозуміти, де в учнів є прогалини, або ж тато / мама, хто зацікавлений / зацікавлена в якості освіті, попросіть дитину пройти діагностичний тест на платформі ВШО у розділі «Курси», вибравши потрібний клас.